HOME


DE RODE TENT

 
 
x
x
x
x
x
x

rode tent

Welkom mooie vrouw,

Heb jij ook de stem van je ziel gehoord en ervaren dat ze je nu sterker roept als ooit tevoren?

Wereldwijd wordt deze roep op dit moment beantwoordt  met het “opzetten” van de Rode Tent. Vrouwen zijn op zoek naar elkaar en naar momenten om bij elkaar te kunnen zijn en om zich op een dieper niveau met elkaar en de aarde te verbinden.  Net als in vroeger tijden komen vrouwen met nieuwe maan bij elkaar om hun verhalen en geheimen te delen. Verhalen over leven en dood en over transformatie en wedergeboorte. Geheimen over dingen waar we het liever niet over hebben of waarover niet gesproken mocht worden.  De Rode Tent,  een plek om bij elkaar  te rusten, een plek om je vreugde en pijn te bezingen of er uit te dansen. Een veilige plek om jezelf te laten zien, gewoon zoals je bent met alles erop en eraan of juist met je tekorten en alles wat je mist in je leven. Leef je kwetsbaarheid en onvermogen maar tevens je vrouwelijke kracht, sensualiteit en je vermogen tot extase en overgave.

Er zal veel gewoon naar elkaar geluisterd worden, veel met elkaar worden gedragen en geheeld, herinnerd en herkend, gelachen en gehuild. We volgen de stroom en laten met zijn allen een heilige ruimte ontstaan waarin gebeuren mag wat wil gebeuren. Iedere Rode Tent-avond is als de geboorte van een nieuw stukje van onszelf. Sommige bevallingen zijn vreugdevol , andere pijnlijk, ook miskramen worden welkom geheten en liefdevol begraven. We zullen met elkaar de vroedvrouwen zijn, de bedding, waarin dit nieuwe leven ontvangen kan worden.

De Rode Tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant:  de Rode Tent. De rode tent was de plaats waar vrouwen zich drie dagen per maand terugtrokken.  Ze gaven hun menstruatiebloed terug aan Moeder Aarde,  vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling , sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.tent

Inmiddels begeleid ik zelf geen rode tent avonden meer:

voor meer informatie voor een rode tent bijeenkomst bij jou in de buurt kijk op http://www.rodetent.nl/

 

 

 

 

HOME