HOME


MERKABA

 

 

x
x
x
x
x
x
     

 

De Merkaba is een heilige geometrische vorm die gevonden kan worden binnen de  Flower of Life door een aantal specifieke punten met elkaar te verbinden. Zo ontstaat een driedimensionale vorm die bestaat uit twee in elkaar grijpende tetraëders. De tetraëder met de punt naar de hemel gericht staat voor de mannelijke energie, de tetraëder met de punt gericht naar de aarde vertegenwoordigt de vrouwelijke energie. Met hun samenkomen symboliseren ze de vereniging van tegenstellingen, kosmisch en aards, mannelijk en vrouwelijk, innerlijk en uiterlijk, boven en beneden, etc. en herstellen ze de oorspronkelijke eenheid.

De drie elkaar omvattende Merkaba´s symboliseren het innerlijke, het uiterlijke en het kosmische heilig huwelijk.

merkaba

 


Deze heilige geometrische vorm wordt ook in ieder van ons gevormd, want ze komt tot stand na de conceptie, als de eerste cel zich gaat delen en zich vermenigvuldigt totdat er acht oorspronkelijke cellen gevormd zijn. Deze groeperen zich in de vorm van een Merkaba, waarna ze zich verder opnieuw delen.
De Merkaba bevindt zich ook rond ieder menselijk lichaam in een energetische vorm, het is een opening naar een hoger bewustzijn. Door de energie van de Merkaba voelen kan je je bewust worden van haar werking binnen en op jouw energieveld.

  merkaba1

 

Merkaba's kunnen op bestelling gemaakt worden. Prijzen zijn afhankelijk van materiaal en grootte.

 

HOME